In memoriam

POSLJEDNJI POZDRAV KOLEGI BRANKU BADELJU

U četvrtak, 11. veljače 2021. napustio nas je u 85. godini života kolega Branko Badelj.

Branko Badelj rođen je 2. kolovoza 1936. godine u Zagrebu. Počeo je raditi u našoj školi, tadašnjem Školskom centru „Skender Fabković" 1978. godine. Uvijek dobre volje, širio je optimizam sve do 2001. godine kada je otišao u starosnu mirovinu. Branko je bio stručni učitelj iz područja strojarstva, a radio je na poslovima voditelja radionica i nastavnika praktične nastave. Za vrijeme rada u školi završio je Fakultet industrijske pedagogije u Rijeci i gotovo četvrt stoljeća predavao praktičnu nastavu. Svi naraštaji koji su se u periodu od 1978. do 2001. godine obrazovali u našoj školi, pamte ga kao voditelja radionica, odnosno po zornom i živopisnom monologu i dijalogu s učenicima, kolegama, majstorima, roditeljima… Ne pamtimo da je ikada izostao s nastave, a sve do početka pandemije, rado je dolazio u školu, kako zbog kolega s kojima je proveo radni vijek tako i zbog zanimanja za promjene u strukovnom školstvu.

Branko je bio uistinu osebujan i svi koji pročitaju obavijest sjetit će ga se na drugačiji način. Branko je stari Zagrepčanec, vječno spreman na šalu, proputovao je svijet, dobar dio radnog vijeka odradio je u Australiji, među prvima je vespom "krstario" zagrebačkim ulicama, a bogato iskustvo izviralo je u baš svakom razgovoru s njim. Uspio je kao nastavnik praktične nastave spojiti profesionalnost i ležernost, po čemu će ga pamtiti generacije.

Počivao u miru dragi Branko!

POSLJEDNJI POZDRAV JADRANKI KOVAČEVIĆ

U četvrtak 6. veljače 2020. u 65. godini života nakon kratke i teške bolesti  preminula je nastavnica Srednje strukovne škole Jadranaka Kovačević.

Rođena u Osijeku 1955. godine, Jadranka Kovačević zaposlila se u školi 1995. godine kao strukovna učiteljica frizerstva. Te godine škola je uvela u program zanimanje frizer, tako da je odgojila sve naraštaje frizerske struke samoborske Srednje strukovne škole. Bivši i sadašnji učenici s ponosom ističu da im je bila nastavnica i razrednica.

Bila je omiljena, kako  među kolegama u zbornici tako i među učenicima. Uvijek vedra i mladog duha s rukama majstora i srcem pedagoga, davala je sebe do posljednjeg daha.

Posljednji ispraćaj Jadranke Kovačević bit će na 7. veljače 2020. na samoborskom groblju Otruševec u 12:00 sati.

Draga naša Jadranka, počivala u miru!