Srednja

strukovna

školaCarousel imageCarousel imageCarousel image

16. 6. 2021. - NAŠI PROGRAMERI IZRADILI SVOJE PRVE VIDEO IGRE

Programeri 3. G razreda izradili su svoje projektne zadatke u sklopu nastavnog predmeta Napredno i objektno programiranje, koji je dio programerskog izbornog modula u zanimanju tehničar za računalstvo u 3. i 4. razredu. Tako su svoja stečena znanja i vještine programiranja nadogradili za razvoj video igara, a to je interdisciplinarno područje, pa zahtijeva povezivanje znanja iz različitih predmeta i samostalno istraživanje.

Najpotpuniju video igru imao je tim Matije Faukovića, u kojem su bili još i Martin Šek, Fran Matijević i Karlo Putar. Izradili su svoje 3D modele u Blenderu, kreirali zanimljive trkaće staze u Unity-u te programirali u C#. Igru možete i sami isprobati.

Svima čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjem radu

11. 6. 2021. - PREDSTAVLJANJE MOBILNE APLIKACIJE

U školskoj dvorani 10. lipnja 2021. predstavljena su dva projekta čiji je nositelj Ekonomska, turistička i ugostiteljska škola, uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Naša škola bila je partner, zadužen za tehničku realizaciju, u prvom projektu - izradi mobilne turističke aplikacije za android uređaje, nazvanoj Samobor N&T (Now and Then). Aplikacija je namijenjena šetnji posjetitelja Samoborom. Nastala je prema ideji nastavnice ETUŠ-a Brune Kobeščak Mogulić, dipl. oec., inspirirane dječjom igricom Pokemon GO, a Turistička zajednica grada Samobora, Samoborski muzej i Pučko otvoreno učilište Samobor ustupili su materijale potrebne za izradu aplikacije.

U timu Srednje strukovne škole bili su maturanti Jurica Runtas i Dražen Šarić iz 4. G, ujedno i vrhunski prezenteri, zatim Paula Jagodić, Matija Fauković, Francesco Glasnović iz 3. G i Marin Zorić iz 2. G, uz mentora Zlatka Damijanića, mag. inf. et math. S obzirom da nisu imali prethodno iskustvo s ovakvim aplikacijama, učenici su napravili veliki iskorak sa znanjem, vještinama i kompetencijama. Naučili su koristiti nove alate poput programa za razvoj mobilnih aplikacija Android Studio, zatim Unity, Blender, pa čak i novi programski jezik Kotlin. Osim tih alata, koristili su jednu od najnovijih tehnologija - proširenu stvarnost, pritom rješavajući različite probleme i prepreke koje su timski, uz puno truda i proučavanja, uspješno svladali.

Aplikacija se može besplatno preuzeti preko Google Play Trgovine i ne sadrži reklame, a u budućnosti može se potencijalno prilagoditi i za ostale platforme.

Čestitamo!

knjižničarka Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

31. 5. 2021. - BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE S PREBIVALIŠTEM NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA

OBAVIJEST

Konačni odabir udžbenika za šk. god. 2021./2022. bit će objavljen na stranicama škole

14. 6. 2021.

Učenici s prebivalištem u Zagrebu, koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike, zbog iznimnih epidemioloških okolnosti i ove godine šalju zahtjev Gradskom uredu za obrazovanje e-porukom na adresu:

nabava.srednje-skole@zagreb.hr

Svu potrebnu dokumentaciju (obrazac 1, privolu i ovjereni popis udžbenika) škola će poslati roditeljima na njihovu e-adresu. Roditelji trebaju ispuniti obrazac 1 i privolu, isprintati, skenirati te zajedno s popisom udžbenika proslijediti na gore navedenu e-mail adresu.

U prvom krugu zahtjev treba poslati od 1. lipnja (iako odabir udžbenika traje do 11. 6.) do 30. lipnja 2021. godine do 12 sati.

Rok za predaju zahtjeva u drugom krugu je od 30. lipnja od 12 sati do 8. rujna 2021. do 12 sati. Ovaj rok odnosi se na buduće učenike prvih razreda i na učenike koji će pohađati dopunsku nastavu.

Sve informacije možete pronaći na službenim stranicama Grada Zagreba (www.zagreb.hr).

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.