NOVOSTI

22. 2. 2021. - MEĐUNARODNI DAN METERINSKOG JEZIKA

Međunarodni dan materinskoga jezika (UNESCO) obilježava se 21. veljače. Povodom toga dana i naša škola uključila se u projekt dviju sestrinskih knjižnica Knjižnice i čitaonice "Viktor Car Emin" Opatija i Gradske knjižnice Samobor, kako bismo svi zajedno podsjetili, pogotovo naše učenike, na raznolikost hrvatskih narječja, ali i promovirali povezivanje i suradnju barem na ovaj, virtualni način. Stoga, učimo standardni hrvatski jezik, ali nemojmo zaboraviti ni naša narječja i lokalne zavičajne govore!

https://www.facebook.com/GradskaknjiznicaOpatija/

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

18. 2. 2021. - PRIJEVOZ UČENIKA ZA VELJAČU 2021.

Osnivač srednjih škola u županiji, Zagrebačka županija, uputila je molbu prijevoznicima da se prema Odluci Vlade Republike Hrvatske i Uputama MZO-a, učenicima srednjih škola karte prodaju isključivo uzimajući u obzir najpovoljniji iznos, odnosno da se prodaju pojedinačne karte za preostale dane pohađanja nastave u mjesecu veljači.

Iz Županije obavještavaju učenike/roditelje da kupuju pojedinačne karte, uzimajući u obzir najpovoljniji iznos za preostale dane mjeseca veljače, pod pretpostavkom, da su sa svih područja koje pokriva Samoborček – Autoturist, pojedinačne karte povoljnije od iznosa mjesečnog pokaza.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

17. 2. 2021. - POVRATAK SVIH U ŠKOLSKE KLUPE OD 22. 2. 2021.

O B A V I J E S T

Odlukom Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija, od 22. veljače 2021. provodit će se po modelu A, odnosno svi učenici Srednje strukovne škole imat će nastavu uživo, u školi. Odlukom od 17. veljače 2021. stavlja se izvan snage Odluka o organizaciji nastave od 12. veljače 2021.

U ponedjeljak 22. 2. 2021. nastava počinje plavim turnusom s početkom u 8.00 sati, po redovnom rasporedu. Svim učenicima koji su od 30. studenog 2021. imali nastavu na daljinu, želim srdačnu dobrodošlicu


Odluka Župana je u privitku.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

17. 2. 2021. - SFerin literarni i likovni natječaj

Dragi učenici i nastavnici,

Društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba Sfera poslalo nam je dopis o natječaju koji će neke od vas, poklonike SF-a, sigurno zainteresirati.

Naime, radi se o „SFerinom literarnom, likovnom i filmskom natječaju za djecu i mlade“ koji društvo organizira već više od dvadeset godina. Na SFerin literarni i likovni natječaj za djecu i mlade svake godine stigne preko 1500 radova iz cijele Hrvatske i bilo bi odlično da ove godine i naša škola sudjeluje u natječaju. „Nagradni fond“ osiguravaju Zagrebačka naklada, Egmont, Carta Magica i drugi sponzori.

Detalje o samom društvu, kao i o natječaju, možete pronaći na poveznici.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

15. 2. 2021. - Foto natječaj u dječjoj knjižnici "M2"

Dragi učenici,

Knjižnice grada Zagreba (Dječja knjižnica) je u Godini čitanja 2021. pokrenula fotografski natječaj kojim želi potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o knjigama i čitanju na pozitivan i neposredan način. Tema je Moja kućna biblioteka/Moj kutak za čitanje. Na natječaj se mogu javiti svi fotografi amateri do 18 godina s najviše tri rada.

Fotografije se šalju u digitalnom obliku na e-mail djecja.knjiznica.m2@kgz.hr s naznakom „ZA FOTO NATJEČAJ“, a uz radove obavezno je ispuniti i poslati na e-mail i PRIJAVNICU.

Fotografski natječaj počinje 14. veljače i traje do 14. travnja 2021. godine.

Pobjednički radovi bit će proglašeni 23. travnja 2021., a bit će prikazani na izložbi u Dječjoj knjižnici „M2“. Nagrada je književni poklon paket iznenađenja!

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nazovite Dječju knjižnicu „M2“ - Knjižnice grada Zagreba, Medveščak 71 na telefonski broj 01/4666-863.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

12. 2. 2021. - Samo završni razredi i dalje na nastavi u školi do 28. veljače 2021.

O B A V I J E S T

Odlukom o organizaciji nastave, kojima je osnivač Zagrebačka županija, od 12. veljače 2021. nastavu u školi pohađati će i nadalje svi završni razredi (3.a, 3.b, 3.c, 3.e, 4.f i 4.g). Ostali učenici i dalje imaju nastavu na daljinu (model C) do 28. veljače 2021.

Svi učenici po JMO modelu (1.a, 1.b, 1.e, 2.a, 2.b, 2.e), kao i završni razredi po JMO modelu, i dalje su obavezni pohađati praktičnu nastavu u vanjskom procesu (kod poslodavca).

Odluka Župana je u privitku.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.


28. 1. 2021. - Povratak u školske klupe za sve završne razrede

O B A V I J E S T

Odlukom o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama, kojima je osnivač Zagrebačka županija, u ponedjeljak, 1. veljače 2021. u školske klupe vraćaju se svi učenici završnih razreda (3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e, 4.f i 4.g), prema važećem rasporedu.

Ostali razredi i dalje imaju "on line" nastavu, barem do 14. veljače 2021.

Odluka Župana je u privitku.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.


15. 1. 2021. - Organizacija nastave na početku 2. polugodišta

O B A V I J E S T

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije donio je ODLUKU o organizaciji nastave u školama u kojima je osnivač Zagrebačka županija.

U ponedjeljak, 18. siječnja 2021. učenici 4. f (tehničari za mehatroniku) i 4.g (tehničari za računalstvo), vraćaju se u školske klupe prema važećem rasporedu u crvenom turnusu.

Svi ostali razredi Srednje strukovne škole iz Samobora, imat će i nadalje, do 31. siječnja 2021. godine nastavu na daljinu (model C), prema važećem rasporedu u crvenom turnusu.

Učenici koji obavljaju praktičnu nastavu kod poslodavca/obrtnika (1.a, 1.b, 1.e, 2.a, 2.b, 2.c, 2.e, 3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e), dužni su istu pohađati prema rasporedu, pridržavajući se svih mjera propisanih od HZJZ. Iznimno, učenici koji je ne mogu pohađati zbog nepovoljne epidemiološke situacije kod poslodavca/obrtnika, moraju se javiti nastavnicima praktične nastave.

Učenici 3.c (vozači motornih vozila) imati će predmet Upravljanje motornim vozilom, prema rasporedu koji će u virtualnoj učionici objaviti nastavnik Antun Šoić.

U očekivanju što bržeg povratka u klupe svim učenicama i učenicima Srednje strukovne škole, želim uspješan početak drugog polugodišta.

Odluka je objavljena 14. siječnja 2021. u Glasniku Zagrebačke županije.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.


Predstavnik tvrtke Jokić Luka Badžek predaju donaciju ravnatelju Davoru Škiljanu

Predstavnik tvrtke Tokić Luka Badžek predaje donaciju ravnatelju Davoru Škiljanu

8. 12. 2020. -
TVRTKA TOKIĆ d.o.o. DONIRALA SREDNJU STRUKOVNU ŠKOLU, SAMOBOR

Tvrtka Tokić d.o.o. donirala je Srednjoj strukovnoj školi iz Samobora 15.192 kune, iznos prikupljen u sklopu TKLUBA za TOPkupce programa vjernosti. Donaciju su omogućili Tokićevi kupci, fizičke i pravne osobe, budući da je na svakih njihovih sto kuna obračunatim putem kartice vjernosti, Tokić donirao kunu. Ove godine donacijom će samoborska škola dobiti vrijednu hidrauličnu dizalicu neophodnu za podizanje kvalitete nastave. Riječ je o samo jednoj u nizu donacija ove tvrtke prema samoborskoj školi.

Donacija će biti iskorištena za kupnju hidraulične dizalice. U tijeku su radovi za prenamjenu garaže u sklopu škole u školsku radionicu, a tu će biti postavljena dizalica koja će koristiti učenicima i nastavnicima u predmetu, održavanje motornih vozila u zanimanju automehaničar.

Dizalica će koristiti i inovatorskoj skupini u školi, koja će raditi na električnom automobilu. Prilikom promocije monografije škole prije godinu dana, bivši učenik i inovator Mate Rimac najavio je uključenje u rad na električnom automobilu.

Dodatno, iz Tokića poručuju i kako će, povodom 30 godina rada, usmjeriti čak 30 pojedinačnih donacija, ukupnog fonda od 300.000 kuna, prema humanitarnim i sportskim udrugama te klubovima i strukovnim školama, ali i omogućiti 30 stipendija redovnim učenicima i studentima na području Hrvatske.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

29. 11. 2020. - Odluka o provođenju nastave na daljinu

O B A V I J E S T

Srednja strukovna škola, Samobor, kao i sve ostale srednje škole u Zagrebačkoj županiji od 30. 11. 2020. prelazi na model C, odnosno na nastavnu na daljinu. Odluku je donijela Zagrebačka županija a vrijedit će do 24. 12. 2020.

Svi učenici obavezni su uključiti se na nastavu na daljinu, prema važećem rasporedu na platformi Google Classroom.

Nastava na daljinu odnosi se samo za nastavu u školi. Svi učenici koji po rasporedu imaju praktičnu nastavu kod poslodavca, odlaze na praksu te u obrtničkim i inim radionicama nastavljaju s nastavnim procesom u skladu s epidemiološkim mjerama propisanim od HZJZ-a.

Sve novosti vezane za novonastalu situaciju pratite putem školske mrežne stranice, elektronske pošte te razrednih i predmetnih stranica u GC-u.

U nadi da se što skorije vidimo u školskim klupama pozdrav svim učenicama i učenicima Srednje strukovne škole iz Samobora.

Odluka Župana je u privitku.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

27. 10. 2020. - Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu. Prijave se zaprimaju od 27. 10. 2020. godine. Javni poziv otvoren je do 30. 11. 2020. godine.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.