NOVOSTI

14. 12. 2021. - EUROPSKO NATJECANJE IZ KIBERNETIČKE SIGURNOSTI

Na europskom online timskom natjecanju iz kibernetičke sigurnosti održanom 10. 12. 2021. od 16:00 sati do 19:00 sati na platformi Kypo, ekipa naših etičkih hackera Anonisus koju čine Erik Braun iz 2. G, Marin Zorić iz 3. G, Matija Fauković, Francesco Glasnović i Nikola Škeva iz 4. G, uz mentorstvo nastavnika Zlatka Damijanića, mag. inf. et math., podijelila je 3. mjesto u konkurenciji 30 ekipa.

Bravo dečki!

9. 12. 2021. - KVIZ ZNANJA I KREATIVNOSTI "MREŽA ČITANJA"

Učenici 2. g razreda Luka Kotorac i Luka Salaj sudjelovali su 3. prosinca 2021. na školskoj razini nacionalnog kviza znanja i kreativnosti „Mreža čitanja" za srednje škole u školskoj godini 2021./2022. Kviz je održan na mrežnim stranicama, a učenici su pokazali znanje o romanu Jerka Mihaljevića Putar i parizer, uz mentorstvo knjižničarke Irene Šepl.

Kvizu znanja pristupilo je 406 učenika, a na sljedeću, regionalnu razinu prelazi 363 učenika, među kojima je i naš Luka Kotorac. Nažalost, Luki Salaju nedostajao je samo jedan bod. Na regionalnoj razini, koja će se održati 11. ožujka 2022., učenici čitaju roman Marine Vujčić Susjed.

Čestitamo našim računalcima, a Luki Kotorcu želimo puno uspjeha na regionalnoj razini!

25. 11. 2021. - SVJETSKA ROBOTIČKA OLIMPIJADA (WRO 2021.)

Početkom listopada naša škola je na online državnom natjecanju iz robotike (WRO) osvojila prva tri mjesta. Sudjelovali su učenici iz Erik Braun i Gabrijel Dumbović iz 2. g, Marin Zorić i Edi Žokalj iz 3. g i Francesco Glasnović, Matija Fauković, Karlo Jandrečić i Borna Krajina iz 4. g. Ekipa 4. g razreda Francesco Glasnović, Matija Fauković i Karlo Jandrečić, uz mentorstvo nastavnika Ivana Vlainića, plasirala se na svjetsko natjecanje koje se održalo online od 19. do 21. listopada 2021. U jakoj konkurenciji od 51 ekipe, u kojoj su najbolje bile azijske ekipe, naši mladići osvojili su 38 mjesto.

Čestitamo!

5. 11. 2021. - NASTAVA U ŠKOLI OD PONEDJELJKA 8. 11. 2021.

O B A V I J E S T


Od ponedjeljka, 8. studenog 2021. svi učenici i učenice Srednje strukovne škole dolaze na nastavu u školu, prema rasporedu sati razreda u crvenom turnusu. Nastavni proces u školi, kao i na praktičnoj nastavi kod poslodavca, provodi se u skladu s epidemiološkim mjerama, a prema preporukama HZJZ-a.

Svim učenicama i učenicima Srednje strukovne škole, Samobor želim uspješan nastavak, kao i završetak školske godine u klupama.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

29. 11. 2021. - NASTAVA NA DALJINU 4. I 5. 11. 2021.

O B A V I J E S T


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, donio je Odluku 27. listopada 2021. o organizaciji nastave, za sve škole čiji je osnivač Zagrebačka županija.

Učenici Srednje strukovne škole, Samobor 4. i 5. studenog (četvrtak i petak) 2021. godine nastavu pohađaju na daljinu, odnosno škola prelazi na model C.

Svi učenici koji imaju praktičnu nastavu u radnom procesu, odnosno kod poslodavca (1.a, 1.b, 2.e, 3.a i 3.b) odlaze na praktičnu nastavu u obrtničke radionice. Učenici 3. c razreda, a koji po rasporedu imaju predmet Upravljanje motornim vozilom dolaze u školu na nastavu, odnosno vožnju.

Svim učenicima Srednje strukovne škole želim ugodne jesenske praznike.


Odluka Župana je u privitku.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

18. 10. 2021. - 3. F I 3. G NA DVODNEVNOJ STRUČNOJ EKSKURZIJI ZADAR – LIKA

Učenje nije jednostavan proces. Stručnjaci tvrde da je jedan od najučinkovitijih načina onaj iskustveni. Opisati zadivljujuću prirodu, osjetiti sunce uz zvuk Morskih orgulja, spoznati postupke dobivanja soli, vidjeti najmanju i najljepšu katedralu na svijetu, osjetiti duh jednog od naših najvećih znanstvenika, ne možete dok ne obiđete mjesta radnje. Učenici Srednje strukovne škole i njihovi nastavnici obišli su Plitvička jezera, Zadar, Nin i Smiljan, a o doživljajima nam dojmove prenosi naša knjižničarka, Irena Šepl:

„Učenici 3. f i 3. g razreda, u pratnji pedagoginje Anite Šimić, nastavnika Zlatka Damijanića i knjižničarke Irene Šepl, u četvrtak 14. listopada 2021. u ranim jutarnjim satima krenuli su na put prema jugu. Prvo odredište – NP Plitvička jezera i četverosatno uživanje u šetnji i vožnji brodom i vlakićem. Nisu nam smetale ni niske temperature ni mjestimična poledica. Naprotiv, sunce i duga iznad jezera zaokružili su doživljaj zadivljujuće prirode.

U veseloj atmosferi, uz odličnu turističku vodičicu i obaveznu pjesmu, nastavili smo prema krajnjem cilju – Zadru. Nakon smještaja u hotelu „Kolovare“, u predvečerje smo uz lokalnu turističku pratnju obišli „stari“ Zadar na poluotoku i njegove najznačajnije kulturno-povijesne i sakralne objekte i lokacije te obavezne atrakcije – Morske orgulje i Pozdrav Suncu. Do njih smo stigli baš u pravom trenutku „uhvativši“ najljepši zalazak na svijetu. Nakon večere u hotelu, zajednički izlazak u grad, a u ponoć svi u svojim sobama. Bez problema i buke, ali uz dobru zabavu i primjereno ponašanje.

Jutro drugog dana proveli smo na zadarskom suncu, a nakon odličnog ručka u poznatom restoranu krenuli smo prema najstarijem hrvatskom kraljevskom gradu Ninu. Uz stručno vodstvo obišli smo Solanu Nin – bazene ekološke soli, koja se bere ručno, Muzej i Kuću soli. Doznali smo sve o cvijetu soli, prirodnoj i kuhinjskoj soli te flori i fauni koja ondje obitava. Zatim smo prošetali gradom, obišli Crkvu sv. Križa, „najmanju i najljepšu katedralu na svijetu“ i Meštrovićev spomenik Grgura Ninskog, znamenitog glagoljaškog biskupa iz 10. stoljeća. Nedaleko Nina grupno fotografiranje ispred povijesno važnog sakralnog i strateškog objekta, Crkve sv. Nikole, jedinog dokaza romaničke arhitekture u Dalmaciji.

Umorni i uspavani, nastavljajmo prema Lici i Smiljanu. Na Maslenici i Velebitu jaka bura, baš kao i prethodnog dana. U rodno mjesto Nikole Tesle stižemo netom prije mraka. Ispred spomenika i rodne kuće genijalnog znanstvenika, u sklopu Memorijalnog centra Nikola Tesla, iako je hladno, pozorno slušamo priču o fascinantnom životnom i znanstvenom putovanju od Smiljana do New Yorka. Potom gledamo prezentaciju izuma i dokumentarni film te obilazimo rodnu kuću (muzej) u kojoj možemo sami isprobati neke izume. Fascinantan i vrhunski opremljen Centar.

Prepuni dojmova i sretni što smo se nakon dužeg vremena mogli družiti i zajedno vidjeti i naučiti mnogo toga novog i zanimljivog, pritom se zabavljajući, kasno navečer vratili smo se u Samobor.

Vjerujem da će se moji suputnici složiti da je ovo bila odlično organizirana i odlično realizirana ekskurzija u svakom svom segmentu. Trajala je i prošla bez problema, ali s mnogo anegdota i pohvala učenicima.“

Sezona je otvorena!

18. 10. 2021. - OD SAMOBORA DO OKIĆA

Kad obaveze pritisnu, kad je glava puna informacija koje treba pospremiti, kad nam treba svježeg zraka i punjenje baterija, sjetimo se prirode koja svojim ljepotama plijeni i čini nas vedrijima, sposobnijima, hrabrijima, boljima. Profesor Pavlin poveo je grupu učenika do Starog grada Okića. Njegov učenik, Ivan Bošnjak iz 2.g razreda, svjedoči nam o ovoj nezaboravnoj ekspediciji:

“U subotu 16.10.2021. u 9:30 sati, Luka Kotorac, Luka Salaj i ja Ivan Bošnjak u pratnji profesora Antuna Pavlina krenuli smo pješice na našu “ekspediciju”.

Cilj nam je bio doći do Okića. Sastali smo se kod Hotela Lavica. Prva destinacija nam je bila Vidikovac Tepec gdje smo se popeli na platformu s koje je bio predivan pogled na grad Samobor i okolicu. Zatim smo preko brda Tepec došli do mjesta Cerje pa kroz Klake do planinarskog doma Maks Plotnikov podno Okića. Profesor Pavlin nas je počastio ukusnim štrudlama od jabuka. Nakon malog predaha odlučili smo posjetiti Stari grad Okić. Kada smo obišli Stari grad, krenuli smo prema Samoboru.

Ova naša ekspedicija je trajala oko 6 sati. U Samobor smo stigli oko 16:30 sati.”

Hvala profesoru i učenicima što nas podsjećaju na blaga naše okoline koja često zaboravljamo u svojoj žurbi i obavezama.

Među najboljima na drugom CTF natjecanju kibernetičke sigurnosti

18. 10. 2021. - MEĐU NAJBOLJIMA NA DRUGOM CTF NATJECANJU U KIBERNETIČKOJ SIGURNOSTI

Na online timskom CTF (Capture the Flag) natjecanju Hacknite 2.0 u organizaciji CARNET-a povodom Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti, održanom od 20:00 sati 15. 10. do 20:00 sati 17. 10. 2021., ekipi naših etičkih hakera Anonisus „za dlaku“ je izmaklo 3. mjesto u konkurenciji 46 ekipa iz cijele države.

Čestitamo našim učenicima Eriku Braunu iz 2.g, Marinu Zoriću iz 3.g, Matiji Faukoviću, Francescu Glasnoviću i Nikoli Škevi iz 4.g te njihovom mentoru Zlatku Damijaniću na izvrsnom uspjehu, za jedno mjesto boljem od prošlog Hacknita!

12. 10. 2021. - SMOTRA TEHNIČKE KULTURE U SKLOPU PROSLAVE DANA GRADA SAMOBORA

Zajednica tehničke kulture Grada Samobora u četvrtak 14. 10. 2021. organizira smotru tehničke kulture u sklopu proslave Dana grada Samobora.

Početak smotre je u 10:00 sati, a u 11:00 sati planirana je prezentacija o radu Zajednice uz nazočnost medija,.

7. 10. 2021. - PROVOĐENJE PROJEKTA BESPLATNOG VJEŽBANJA SREDNJOŠKOLACA U CENTRU FITNESSOF SAMOBOR

Od 1. 10. 2021. nastavlja se projekt besplatnog vježbanja za učenike koji će trajati do kraja 2021. g.

Vježbanje se održava u centru FitnessOF Samobor, u zgradi bivšeg Mercator centra, utorkom i četvrtkom u 21:00 h. Program je usmjeren na vježbe za izgradnju tijela, fleksibilnost i kondiciju.

U centru su osigurane sve epidemiološke mjere, vježbanje je ne samo zdravo nego i sigurno. Za prolazak kroz trgovački centar potrebno je nositi masku ali u fitnessu i za vrijeme vježbanja maske se ne nose.

Broj sudionika u grupi je ograničen kako bismo mogli osigurati dovoljni razmak i sigurno vježbanje pa vas molimo da nam se za uključenje u grupu javite mailom na samobor@fitnessof.com ili na 098/9608-575.

Voditeljica nastave: Ivka Maganjić, dipl. oec.

31. 8. 2021. - OBAVIJEST O POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

OBAVIJEST

Poštovani učenici i roditelji, nova školska, odnosno nastavna 2021./2022. godina počinje u ponedjeljak 6. rujna 2021. godine u skladu s epidemiološkim mjerama propisanim od strane HZJZ-a. Svi učenici, zaposlene osobe i ostali koji ulaze u školu obavezni su nositi maske.

Prvi razredi počet će s nastavom u 8:00 sati.

Drugi razredi počet će s nastavom u 10:00 sati.

Treći i četvrti razredi počinju s nastavom 11:00 sati.


Svim učenicima Srednje strukovne škole želim srdačnu dobrodošlicu i uspješnu novu školsku 2021./2022. godinu.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

UPIS UČENIKA U 1. RAZRED - JESENSKI ROK

Nakon objave konačne ljestvice poretka učenici su DUŽNI DOSTAVITI NAM potrebne dokumente za upis u Školu u vremenu

30. 8. 2021. od 9,00 do 13,00 sati

1. Upisnicu - dostupna na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a koju je potpisao učenik i roditelj/skrbnik (tek će se biti vidljiva i moći će se printati od 30. 8. 2021.)

2. Liječničku svjedodžbu medicine rada o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za odabrano zanimanje (napomena: prvo od obiteljskog liječnika potvrdu o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za odabrano zanimanje i s tom potvrdom na Medicinu rada)
* učenici koji su izravno upisani trebaju donijeti svu dokumentaciju (Rješenje Ureda Državne uprave i Mišljenje stručnog tima za profesionalno usmjeravanje)

3. Sklopljen ugovor s licenciranim obrtnikom u četiri istovjetna primjerka svi učenici koji su stekli pravo upisa u zanimanja: automehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, frizer, kozmetičar, elektroinstalater i elektromehaničar
Popis licenciranih radionica:
https://enaukovanje.gov.hr/slobodnaMjesta/home.htm

4. Učenici koji su ostvarili dodatni bod za upis: uz sve navedene dokumente, potrebno dostaviti dokumente kojima se ostvaruju dodatni bodovi za upis (osim za rezultate natjecanja iz znanja i sporta koji su već uneseni u sustav).

5. Učenici koji se upisuju u zanimanje vozač motornog vozila dužni su uplatiti (uplatnicu će dobiti na samom upisu) participaciju od 200,00 kn zbog povećanih troškova obrazovanja.


Tablica zdravstvenih zahtjeva, naknada i potrebnih dokumenata po zanimanjima.

Čestitamo vam na odabiru i upisu u našu školu, dobro nam došli!


Predsjednica upisne komisije: pedagoginja Anita Šimić, prof.

20. 8. 2021. - RASPORED OBRANE ZAVRŠNIH RAZREDA U JESENSKOM ROKU

16. 8. 2021. - OBAVIJEST UČENICIMA UPUĆENIMA NA POPRAVNI ISPIT

OBAVIJEST

Pisani dio popravnog ispita kod prof. Čubelić bit će u ponedjeljak, 23. kolovoza 2021. u 9 sati.
Usmeni dio ispita bit će organiziran
isti dan, u 10.30.
Raspored polaganja ispita pronaći ćete u
prilogu.

29. 7. 2021. - POTVRDA O ŠKOLOVANJU

OBAVIJEST

Dragi učenici,

osim u školskoj referadi ( godisnji odmor do 19. 8. 2021.) svoje potvrde o školovanju od sada možete preuzeti i elektroničkim putem preko sustava za izdavanje potvrda na poveznici https://potvrde.skole.hr/login koji podatke o učenicima preuzima iz e-Matice.

U sustav se možete prijaviti svojim AAI identitetom (podatci kojima ulazite u e-Dnevnik). U sustav se mogu prijaviti i roditelji svojim pristupnim (ako su evidentirani u e-dnevmiku preko e-Građani) podatcima u sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena) i ispisati vašu digitalnu potvrdu o školovanju.

Nakon prijave u sustav, u padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde.

Na taj način izdane potvrde u potpunosti zamjenjuju potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima, pa više nije nužno dolaziti po potvrdu u školsku referadu. Ovako izdane potvrde mogu se spremiti na računalo, slati elektroničkim putem ili ispisivati, ovisno o potrebama.


Pedagoginja: Anita Šimić, prof.

20. 7. 2021. - PODJELA POTVRDA O POLOŽENOJ DRŽAVNOJ MATURI

OBAVIJEST

Podjela Potvrda o položenoj državnoj maturi bit će

u petak, 23. srpnja 2021. od 9:30 do 11:30 u učeničkoj referadi

Učenici koji nisu u mogućnosti osobno preuzeti Potvrdu o položenoj DM za njih to može napraviti druga osoba, koja sa sobom mora imati svoju osobnu iskaznicu i podatke učenika (ime i prezime, datum rođenja i OIB).

Ako na nekim fakultetima upisi počinju prije 23. 7. 2021. (prije nego što učenik dobije Potvrdu o položenoj državnoj maturi), može se upisati na fakultet s upisnim brojem, a Potvrdu će dostaviti naknadno.


Ispitna koordinatorica: Ivka Maganjić, dipl. oec.

20. 7. 2021. - JESENSKI ROK DRŽAVNE MATURE

OBAVIJEST

Poštovani maturanti,

Svi vi koji niste položili ispite državne mature u ljetnom roku ili ste položili ispite, ali želite višu ocjenu imate priliku to napraviti u jesenskom roku šk.god. 2020./2021. Ispite za jesenski rok trebate prijaviti, na isti način kako ste prijavljivali ispite za ljetni rok. Ako niste položili ispit u ljetnom roku i na jesenskom roku prijavljujete istu ili mijenjate razinu ispita, ispit ne plaćate, ako želite višu ocjenu ispit trebate platiti. Informacije o plaćanju ćete imati na svojoj stranici na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate.

Prijava ispita državne mature:
- od 23. 7. 2021. do 31. 7. 2021.
- svi pristupnici prijavljuju ispite samostalno prijavom putem mrežne stranice
www.postani-student.hr i pristupom svojoj stranici.
- pristupnici koji su ove školske godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok.

Provedba ispita državne mature u jesenskome roku:
- od 23. 8. 2021. do 3. 9. 2021. prema Kalendaru državne mature 2020./2021. za jesenski rok

Uplate novčanih naknada za troškove polaganja ispita u jesenskome roku:
- rok za uplatu: 3. 8. 2021. do 23:59 sati

Uplate koje će biti izvršene nakon 3. 8. 2021. neće biti prihvaćene jer ih sustav nije u mogućnosti evidentirati.

Obveza plaćanja vidljiva je pristupnicima nakon prijave ispita pored svakog prijavljenog ispita pod poveznicom Moj odabir i na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate.

Osim zaduženja na navedenoj poveznici pristupnicima su vidljivi vlastiti podatci za uplatu, koje moraju upisati na uplatnicu.

Nije moguće s vlastitim pozivom na broj odobrenja uplatiti ispit drugoga pristupnika, niti od drugoga pristupnika prepisati poziv na broj.

Uplate se mogu izvršiti u bilo kojoj poslovnici banke ili pošte ili internet bankarstvom.

Centru nije potrebno slati presliku uplatnice, osim u slučajevima kada uplata nije evidentirana niti nakon pet dana.


Ispitna koordinatorica: Ivka Maganjić, dipl. oec.

12. 7. 2021. - REZULTATI ISPITA DRŽAVNE MATURE I PRIGOVORI

OBAVIJEST

Poštovani maturanti,

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja će

u srijedu 14. srpnja 2021. u 12:00

objaviti privremene rezultate državne mature u ljetnom roku šk.god.2020./2021.
Rezultati će vam biti dostupni na mrežnoj stranici
www.postani-student.hr na poveznici Moji rezultati.

Prigovore na ocjenu (bodovanje pojedinog zadatka ili eseja) možete podnijeti osobno ili online

u četvrtak i petak, 15. i 16. srpnja 2021. od 9:00 do 12:00 sati

u učeničkoj referadi kod ispitne koordinatorice koja će vam uručiti Obrazac za prigovor koji je potrebno ispuniti. Ako ste se odlučili za online prigovor, javiti se IK na imaganjic@gmail.com, koja će vam putem e-maila proslijediti Obrazac za prigovor, popunjeni i potpisani Obrazac za prigovor vratiti e-mailom IK, koja će prigovor i mišljenje ŠIP-a upisati u SRDM. Dakle, žalbe upućene direktno na e-mailove Centra neće se razmatrati.

Prigovor na ocjenu podnosi se isključivo na bodovanje određenog zadatka te mora biti naznačeno na koji se zadatak odnosi te objašnjeno u čemu se sastoji nepravilnost .

Konačnu odluku o prigovoru učenika na ocjene donosi Centar u roku od pet radnih dana od završetka roka za zaprimanje prigovora, dakle do 21. srpnja 2021.

Odluka, odnosno odgovor na prigovor, biti će vam dostupna na vašoj stranici pod poveznicom Moji prigovori.

Objava konačnih rezultata bit će

u srijedu, 21. srpnja 2021. u 12:00
i tada se
zaključavaju i rang liste za upis na visoka učilišta.


POTVRDE O POLOŽENIM ISPITIMA DRŽAVNE MATURE moći ćete preuzeti 23. srpnja 2021. u učeničkoj referadi prema rasporedu koji će biti objavljen na web stranici Srednje strukovne škole, Samobor.

Podsjećamo učenike da, ukoliko još nisu, obavezno ZAKLJUČAJU osobne podatke i ocjene sva četiri razreda.


Ispitna koordinatorica: Ivka Maganjić, dipl. oec.

UPIS UČENIKA U 1. RAZRED - LJETNI ROK

Nakon objave konačne ljestvice poretka učenici su DUŽNI DOSTAVITI NAM potrebne dokumente za upis u Školu u vremenu

od 12. 7. 2021. do 13. 7. 2021. od 9,00 do 15,00 sati

1. Upisnicu - dostupna na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a koju je potpisao učenik i roditelj/skrbnik (tek će se biti vidljiva i moći će se printati od 10. 7. 2021.)

2. Liječničku svjedodžbu medicine rada o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za odabrano zanimanje (napomena: prvo od obiteljskog liječnika potvrdu o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za odabrano zanimanje i s tom potvrdom na Medicinu rada)
* učenici koji su izravno upisani trebaju donijeti svu dokumentaciju (Rješenje Ureda Državne uprave i Mišljenje stručnog tima za profesionalno usmjeravanje)

3. Sklopljen ugovor s licenciranim obrtnikom u četiri istovjetna primjerka svi učenici koji su stekli pravo upisa u zanimanja: automehaničar, instalater grijanja i klimatizacije, frizer, kozmetičar, elektroinstalater i elektromehaničar
Popis licenciranih radionica:
https://enaukovanje.gov.hr/slobodnaMjesta/home.htm

4. Učenici koji su ostvarili dodatni bod za upis: uz sve navedene dokumente, potrebno dostaviti dokumente kojima se ostvaruju dodatni bodovi za upis (osim za rezultate natjecanja iz znanja i sporta koji su već uneseni u sustav).

5. Učenici koji se upisuju u zanimanje vozač motornog vozila dužni su uplatiti (uplatnicu će dobiti na samom upisu) participaciju od 200,00 kn zbog povećanih troškova obrazovanja.


Tablica zdravstvenih zahtjeva, naknada i potrebnih dokumenata po zanimanjima.

Čestitamo vam na odabiru i upisu u našu školu, dobro nam došli!


Predsjednica upisne komisije: pedagoginja Anita Šimić, prof.

6. 7. 2021. - PREDAJA MAPA PRAKTIČNE NASTAVE

OBAVIJEST

1. i 2. (A, B, E) razredi MAPE PRAKTIČNE NASTAVE trebaju predati svom voditelju praktične nastave ili u školske radionice u

23. 8. 2021. (ponedjeljak) i 24. 8. 2021. (utorak) od 9,00 do 12,00 sati.

U mapi trebaju biti:

  1. Zbrojeni i ovjereni žigom odrađeni sati

  2. Upisane i ovjerene žigom ocjene po mjesecima

  3. Ocjenjeni i ovjereni žigom dnevnici rada

Voditelji praktične nastave

21. 6. 2021. - RASPORED DOPUNSKOG RADA (DOPUNSKI RAD POČINJE U SRIJEDU, 23. 6. 2021.)

DOPUNSKI RAD

Učenici koji su upućeni na pohađanje dopunskog nastavnog rada u prilogu mogu preuzeti rasporede održavanja nastave.

1. A - AUTOMEHANIČAR, INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

1. C - VOZAČ MOTORNOG VOZILA

1. E - ELEKTROMEHANIČAR, ELEKTROINSTALATER

1. G - TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO

2. B - FRIZER, KOZMETIČAR

2. C - VOZAČ MOTORNOG VOZILA

2. F - TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU

3. F - TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU

3. G - TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO


UČENICI KOJI ĆE ZADNJI DAN NA DOPUNSKOM RADU BITI UPUĆENI NA JESENSKI POPRAVNI ROK DUŽNI SU PRIJAVITI POPRAVNI ISPIT.

Carousel imageCarousel imageCarousel image

16. 6. 2021. - NAŠI PROGRAMERI IZRADILI SVOJE PRVE VIDEO IGRE

Programeri 3. G razreda izradili su svoje projektne zadatke u sklopu nastavnog predmeta Napredno i objektno programiranje, koji je dio programerskog izbornog modula u zanimanju tehničar za računalstvo u 3. i 4. razredu. Tako su svoja stečena znanja i vještine programiranja nadogradili za razvoj video igara, a to je interdisciplinarno područje, pa zahtijeva povezivanje znanja iz različitih predmeta i samostalno istraživanje.

Najpotpuniju video igru imao je tim Matije Faukovića, u kojem su bili još i Martin Šek, Fran Matijević i Karlo Putar. Izradili su svoje 3D modele u Blenderu, kreirali zanimljive trkaće staze u Unity-u te programirali u C#. Igru možete i sami isprobati.

Svima čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjem radu

11. 6. 2021. - PREDSTAVLJANJE MOBILNE APLIKACIJE

U školskoj dvorani 10. lipnja 2021. predstavljena su dva projekta čiji je nositelj Ekonomska, turistička i ugostiteljska škola, uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Naša škola bila je partner, zadužen za tehničku realizaciju, u prvom projektu - izradi mobilne turističke aplikacije za android uređaje, nazvanoj Samobor N&T (Now and Then). Aplikacija je namijenjena šetnji posjetitelja Samoborom. Nastala je prema ideji nastavnice ETUŠ-a Brune Kobeščak Mogulić, dipl. oec., inspirirane dječjom igricom Pokemon GO, a Turistička zajednica grada Samobora, Samoborski muzej i Pučko otvoreno učilište Samobor ustupili su materijale potrebne za izradu aplikacije.

U timu Srednje strukovne škole bili su maturanti Jurica Runtas i Dražen Šarić iz 4. G, ujedno i vrhunski prezenteri, zatim Paula Jagodić, Matija Fauković, Francesco Glasnović iz 3. G i Marin Zorić iz 2. G, uz mentora Zlatka Damijanića, mag. inf. et math. S obzirom da nisu imali prethodno iskustvo s ovakvim aplikacijama, učenici su napravili veliki iskorak sa znanjem, vještinama i kompetencijama. Naučili su koristiti nove alate poput programa za razvoj mobilnih aplikacija Android Studio, zatim Unity, Blender, pa čak i novi programski jezik Kotlin. Osim tih alata, koristili su jednu od najnovijih tehnologija - proširenu stvarnost, pritom rješavajući različite probleme i prepreke koje su timski, uz puno truda i proučavanja, uspješno svladali.

Aplikacija se može besplatno preuzeti preko Google Play Trgovine i ne sadrži reklame, a u budućnosti može se potencijalno prilagoditi i za ostale platforme.

Čestitamo!

knjižničarka Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

31. 5. 2021. - BESPLATNI UDŽBENICI ZA UČENIKE S PREBIVALIŠTEM NA PODRUČJU GRADA ZAGREBA

OBAVIJEST

Konačni odabir udžbenika za šk. god. 2021./2022. bit će objavljen na stranicama škole

14. 6. 2021.

Učenici s prebivalištem u Zagrebu, koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike, zbog iznimnih epidemioloških okolnosti i ove godine šalju zahtjev Gradskom uredu za obrazovanje e-porukom na adresu:

nabava.srednje-skole@zagreb.hr

Svu potrebnu dokumentaciju (obrazac 1, privolu i ovjereni popis udžbenika) škola će poslati roditeljima na njihovu e-adresu. Roditelji trebaju ispuniti obrazac 1 i privolu, isprintati, skenirati te zajedno s popisom udžbenika proslijediti na gore navedenu e-mail adresu.

U prvom krugu zahtjev treba poslati od 1. lipnja (iako odabir udžbenika traje do 11. 6.) do 30. lipnja 2021. godine do 12 sati.

Rok za predaju zahtjeva u drugom krugu je od 30. lipnja od 12 sati do 8. rujna 2021. do 12 sati. Ovaj rok odnosi se na buduće učenike prvih razreda i na učenike koji će pohađati dopunsku nastavu.

Sve informacije možete pronaći na službenim stranicama Grada Zagreba (www.zagreb.hr).

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

26. 5. 2021. - RASPORED DOPUNSKOG RADA ZA ZAVRŠNE RAZREDE

DOPUNSKI RAD

Učenici koji su upućeni na pohađanje dopunskog nastavnog rada u prilogu mogu preuzeti rasporede održavanja nastave.

4. F - TEHNIČAR ZA MEHATRONIKU

3. A - AUTOMEHANIČAR

3. D - INSTALATER GRIJANJA I KLIMATIZACIJE

UČENICI KOJI ĆE ZADNJI DAN NA DOPUNSKOM RADU BITI UPUĆENI NA JESENSKI POPRAVNI ROK DUŽNI SU PRIJAVITI POPRAVNI ISPIT.

17. 5. 2021. - BRUNO PEREC DOBIO OSKAR ZNANJA

Agencija za odgoj i obrazovanje dodjeljuje uspješnim učenicima najveće državno priznanje i nagradu Oskar znanja. Za prošlu školsku godinu ovo je priznanje dobilo čak 17 samoborskih učenika i mentora. Među njima je i učenik 1. f razreda Bruno Perec, koji je nagradu osvojio još kao učenik 8. razreda zagrebačke OŠ Špansko Oranice (mentor Ivica Kolarić) za osvojeno 2. mjesto na Europskom natjecanju RoboCup u Hannoveru 2019.

Brunin Oskar znanja samo potvrđuje dobar odabir srednje škole. Čestitamo!

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

17. 5. 2021. - SPORTSKA NADA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

U četvrtak 13. svibnja 2021. godine u Velikoj Gorici održano je proglašenje najboljih u sportu naše županije u 2020. godini (http://www.sport-zagrebacke-zupanije.hr/), te je učenik 1. g razreda, Lovro Novosel, dobio priznanje za sportsku nadu Zagrebačke županije do 15 godina u muškoj kategoriji, a nastavno na osvojeno 3. mjesto na zadnje održanom Prvenstvu Hrvatske u šahu za kadete do 15 godina.

Čestitamo na ovom velikom uspjehu i želimo nastavak ove uspješne priče!

14. 5. 2021. - DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA STRUKOVNIH ŠKOLA

Učenica 3. b razreda Anđela Novak, uz mentorstvo strukovne nastavnice Kristine Grlić, osvojila visoko 4. mjesto na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2021. koje će se održalo od 11. do 13. svibnja 2021. na Zagrebačkom velesajmu. Anđelin uspjeh je tim veći jer se, baš kao i na prethodnoj razini, natjecala zajedno s kolegicama iz četverogodišnjeg programa.

Čestitamo Anđeli i njezinoj mentorici!

Pročitajte i intervju s učenicom i njenom mentoricom!

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

10. 5. 2021. - DRŽAVNO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Učenik 2. g razreda David Skopljak sudjelovao je na online Državnom natjecanju iz Engleskoga jezika koje se održalo 6. (pismeni dio) i 7. (usmeni dio) svibnja 2021. u organizaciji Gimnazije Karlovac. U jakoj konkurenciji, David je zauzeo 11. mjesto.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

7. 5. 2021. - ORGANIZACIJA NASTAVE OD 10. 5. 2021.

POVRATAK SVIH UČENIKA U ŠKOLU


Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić donio je Odluku 7. 5. 2021. o organizaciji nastave za sve škole, čiji je osnivač Zagrebačka županija. Od 10. 5. 2021. svi učenici Srednje strukovne škole, kao i svi učenici koji pohađaju školu na području Zagrebačke županije prelaze na nastavu uživo odnosno na MODEL A.

U ponedjeljak, 10. svibnja 2021. vidimo se u školi, prema važećem rasporedu, a počinjemo s crvenim turnusom.

Veselimo se povratku svih u školske klupe i nadamo se da do završetka nastavne godine, do 18. lipnja 2021. više neće biti potrebe za novim odlukama.


Odluka župana je u privitku.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

29. 4. 2021. - ORGANIZACIJA NASTAVE OD 3. 5. 2021. DO 7. 5. 2021.

O B A V I J E S T

BEZ PROMJENA - ZAVŠNI RAZREDI U ŠKOLI, OSTALI NA DALJINU


Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić donio je Odluku 29. 4. 2021. o organizaciji nastave za sve škole čiji je osnivač Zagrebačke županije

Od 3. 5. 2021. do 7. 5. 2021. svi učenici završnih razreda Srednje strukovne škole (3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.3, 4.f i 4.g) i dalje pohađaju nastavu u školi (model A).

Ostali učenici (nezavršni razredi) ostaju u modelu C, odnosno imaju nastavu na daljinu.

Učenici koji po rasporedu imaju praktičnu nastavu kod poslodavca (1.a, 1.b, 1.e, 2.a, 2.b, 2.c, i 2.e) odlaze na praktičnu nastavu u obrtničke radionice, te u istima nastavljaju s nastavnim procesom u skladu s epidemiološkim mjerama propisanim od strane HZJZ-a.


Odluka župana je u privitku.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

23. 4. 2021. - ORGANIZACIJA NASTAVE OD 26. 4. 2021. DO 30. 4. 2021.

O B A V I J E S T

ODLUKA ŽUPANA OD 23. 4. 2021 - BEZ PROMJENA


Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić donio je Odluku 23.4. 2021. o organizaciji nastave za sve škole čiji je osnivač Zagrebačke županije

Od 26. 4. 2021. do 30. 4. 2021. svi učenici završnih razreda Srednje strukovne škole (3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.3, 4.f i 4.g) i dalje pohađaju nastavu u školi (model A).

Ostali učenici (nezavršni razredi) ostaju u modelu C, odnosno imaju nastavu na daljinu.

Učenici koji po rasporedu imaju praktičnu nastavu kod poslodavca (1.a, 1.b, 1.e, 2.a, 2.b, 2.c, i 2.e) odlaze na praktičnu nastavu u obrtničke radionice, te u istima nastavljaju s nastavnim procesom u skladu s epidemiološkim mjerama propisanim od strane HZJZ-a.

Odluka župana je u privitku

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

Carousel imageCarousel image

21. 4. 2021. - MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE KOZMETIČARA

Učenica 3. b razreda Anđela Novak, uz mentorstvo nastavnice Kristine Grlić, osvojila je 1. mjesto na Međužupanijskom natjecanju kozmetičara u disciplini Kozmetička njega (izlučna razina natjecanja) koje je održano je virtualno 16. ožujka 2021. u organizaciji Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Zagreb.

Drugoplasirana učenica imala je 6 bodova manje, a trećeplasirana 22 boda manje. Anđela se izvrsnim uspjehom kvalificirala na Državno natjecanje učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia 2021. koje će se održati od 11. do 13. svibnja 2021. na Zagrebačkom velesajmu.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

Carousel imageCarousel image

21. 4. 2021. - MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE FRIZERA

Učenica 3. b razreda Viktoria Vukelić, uz mentorstvo nastavnice Ivane Jandras, osvojila je 3. mjesto na Međužupanijskom natjecanju frizera u disciplini Vjenčana frizura (izlučna razina natjecanja) koje je održano virtualno 16. ožujka 2021. u organizaciji Obrtničke škole za osobne usluge, Zagreb.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

21. 4. 2021. - MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE U DISCIPLINI ELEKTRIČNE INSTALACIJE

Učenik 3. e razreda Emanuel Mihelić, uz mentorstvo nastavnika Ivana Oreškovića, osvojio je 3. mjesto na Međužupanijskom natjecanju elektroinstalatera koje je održano virtualno 21. ožujka 2021. u organizaciji Industrijsko-obrtničke škole Pula.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

16. 4. 2021. - ORGANIZACIJA NASTAVE OD 19. 4. 2021. DO 23. 4. 2021.

O B A V I J E S T


Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić donio je Odluku od 15. 4. 2021. o organizaciji nastave za sve škole čiji je osnivač Zagrebačka županija.

Od 19. 4. 2021. do 23. 4. 2021. svi učenici završnih razreda Srednje strukovne škole (3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e, 4.f i 4.g) i dalje pohađaju nastavu u školi (model A).

Ostali učenici (nezavršni razredi) ostaju u modelu C, odnosno imaju nastavu na daljinu.

Učenici koji po rasporedu imaju praktičnu nastavu kod poslodavca (1.a, 1.b, 1.e, 2.a, 2.b, 2.c, i 2.e), odlaze na praktičnu nastavu u obrtničke radionice, te u istima nastavljaju s nastavnim procesom u skladu s epidemiološkim mjerama propisanim od strane HZJZ-a.

U nadi da je ovo posljednja Odluka, koja većinu učenika ostavlja na nastavi na daljinu, svim učenicama i učenicima želim što brži povratak u školske klupe.

Odluka Župana je u privitku.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

9. 4. 2021. - ORGANIZACIJA NASTAVE OD 12. 4. 2021. DO 16. 4. 2021.

O B A V I J E S T


Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić donio je ODLUKU o organizaciji nastave za sve škole čiji je osnivač Zagrebačka županija.

Od ponedjeljka, 12. 4. 2021. svi učenici završnih razreda Srednje strukovne škole (3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e, 4.f i 4.g), dolaze na nastavu u školu (model A). Svi ostali razredi (nezavršni), kreću s nastavom na daljinu (model C).

Svi učenici koji po rasporedu imaju praktičnu nastavu kod poslodavca (1.a, 1.b, 1.e, 2.a, 2.b, 2.c i 2.e), odlaze na praksu u obrtničke radionice, te u istima nastavljaju s nastavnim procesom, u skladu s epidemiološkim mjerama, prema preporukama od HZJZ-a.

U očekivanju što bržeg povratka u školu, svim učenicama i učenicima Srednje strukovne škole, Samobor, želim uspješan nastavak školske godine.


Odluka Župana je u privitku.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

1. 4. 2021. - O POČETKU I ZAVRŠETKU PROLJETNIH PRAZNIKA ZA UČENIKE

O B A V I J E S T


U petak, 2. travnja 2021. god. počinju proljetni praznici za učenike i traju do petka, 9. travnja. Nastava nakon proljetnih praznika počinje u ponedjeljak, 12. travnja 2021. CRVENIM TURNUSOM.

Kojim modelom nastave ćemo krenuti ovisi o epidemiološkoj situaciji, pratite stranicu škole.

Svim učenicama i učenicima radostan Uskrs, kao i ugodne proljetne praznike žele zaposlenici Srednje strukovne škole.

Voditeljica nastave: Ivka Maganjić, dipl. oec.

30. 3. 2021. - ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Županijsko natjecanje iz matematike održano je 29. ožujka 2021. u organizaciji Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, ali su učenici zbog epidemiološke situacije učenici pisali test u našoj školi. Sudjelovala su dvojica učenika iz 3. g razreda: Matija Fauković i Francesco Glasnović.

Francesco je osvojio je 3. mjesto, a Matija 5. mjesto. Čestitamo učenicima na velikom uspjehu!

Vladimira Majdandžić, dipl. ing.

30. 3. 2021. - ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

Županijsko natjecanje iz Engleskog jezika održano je 24. ožujka 2021. u organizaciji Osnovne škole Dragutina Domjanića (Sveti Ivan Zelina), ali zbog epidemiološke situacije učenici su pisali test u našoj školi. Sudjelovala su četvorica učenika; trojica učenika 2. g razreda: David Skopljak, Zvonimir Guliš i Edi Žokalj i Tomislav Milić iz 4. f razreda.

David Skopljak osvojio je 2. mjesto, a Zvonimir Guliš i Edi Žokalj dijele 10. mjesto. Tomislav Milić osvojio je 6. mjesto.

Marijana Matić, prof.

29. 3. 2021. - LITERARNI NATJEČAJ „MOJA NAJ KNJIGA“

Uz obilježavanje Svjetskog dana pripovijedanja (20. ožujka) i Dana darovitih učenika (21. ožujka), od 1. do 20. ožujka 2021. školska knjižnica organizirala je školski literarni natječaj za učenike svih triju srednjih škola. Svoju omiljenu ili najznačajniju knjigu opisalo je trideset i troje učenika. U uži izbor natječaja ušlo je devet radova. Tročlano povjerenstvo - Blaženka Mavrić Vadlja - knjižničarka Gradske knjižnice Samobor i školske knjižničarke Nevenka Fresl i Irena Šepl, najboljim radom (a odlučivale su nijanse) proglasilo je rad "Moja najdraža knjiga" Tina Šmereka, maturanta iz 4. b razreda Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole. Tin je osvojio glavnu nagradu - plaćenu godišnju članarinu u Gradskoj knjižnici Samobor, kojoj zahvaljujemo na donaciji i podršci! Zahvaljujemo i svim profesorima naših škola koji su nam pomogli u realizaciji natječaja! Pohvaljujemo sve sudionike, a posebno priznanje i skromne nagrade zaslužili su učenici Matea Garašić i Lucija Trlin (4. b ETUŠ), Matea Omahen (3. c G) te petero učenika naše škole: Luka Kotorac, Luka Salaj (1. g S), Viktoria Vukelić (3. b S) te Valentino Grgečić i Antonio Kovačić (3. f S).

Ovdje možete pročitati njihove radove „MOJA NAJ KNJIGA“

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

27. 3. 2021. - OSVAJANJE OŠTRCA

U subotu smo se našli nas osmero iz 1. g s razrednikom Pavlinom i u pola dvanaest krenuli u „osvajanje“ Oštrca. Šetnja od trga do Velikog dola, ne ubrajajući stanke, trajala je oko sat i petnaest minuta.

Na početku je bilo izazovno, ali s vremenom je postalo lakše kako su usponi bili manje strmi i putevi ravniji. Kad smo došli do Velikog dola, uzeli smo pauzu od dvadesetak minuta i kad smo bili spremni, krenuli smo dalje. Nakon Velikog dola put je postao izazovan. Putevi su bili jako uski i skoro čitavo vrijeme smo se kretali po veoma strmom usponu. Nakon otprilike četrdeset i pet minuta stigli smo do drugog planinarskog doma HPD-„Željezničar“. Bili smo toliko blizu cilja da više nisam osjetio bol u nogama.

Više...

Luka Kotorac 1. g

18. 3. 2021. - MeDryDive

Učenicima 2F i 3G razreda Srednje strukovne škole Samobor predstavljen je u četvrtak, 18. ožujka, EU projekt naziva „MeDryDive“ koji ima za cilj razviti turistički proizvod „Zaroni u prošlost“ i najnovije tehnologije u prezentaciji podvodne kulturne baštine.

Projekt inovativno koristiti kulturne i kreativne tehnologije u poticanju interesa posjetitelja za Mediteransku podvodnu kulturnu baštinu.

Sa svrhom testiranja razvijenih aplikacija virtualne i proširene stvarnosti i igre, predstavnica Novene, Renata Razum prezentirala je aplikacije pomoću svježe otisnutih AR letaka i VR kartonskih naočala.

Učenici su pokazali interes i zanimanje na kreativne tehnologije i projekt koji usmjerava na stjecanje novih znanja i iskustva u inovativnim tehnologijama.


Vladimira Majdandžić, dipl. ing.

15. 3. 2021. - VOLIM HRVATSKI U GRADSKOJ KNJIŽNICI SAMOBOR

U tjednu Volim hrvatski u sklopu obilježavanja Dana hrvatskog jezika od 11. do 17. ožujka, Gradska knjižnica Samobor osmislila je prigodne sadržaje i aktivnosti u koje se možete uključiti. Provjerite svoje znanje hrvatskog jezika rješavajući kviz online do 17. ožujka, a koji je za ovu prigodu osmislio poznati kvizaš Krešimir Sučević Međeral. Kviz se rješava na poveznici.

Gradska knjižnica Samobor nagradit će najuspješnije igrače, a rezultate će objaviti 17. ožujka na svojim internetskim stranicama. U izlozima Odjela do danas, 15. ožujka možete razgledati izložbu crteža Frazemi u hrvatskom jeziku autora Nika Titanika, a možete je pogledati i na poveznici.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

3. 3. 2021. - ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Naši „računalci“ sudjelovali su, i to vrlo uspješno, na Županijskom natjecanju iz informatike u Velikoj Gorici 3. ožujka 2021. Učenik 2. g razreda Marin Zorić osvojio je 1. mjesto u kategoriji Primjena algoritama za 2. razred, Matija Fauković, učenik 3. g osvojio je 2. mjesto u kategoriji Osnove informatike za strukovne škole, a Francesco Glasnović, također iz 3. g osvojio je 3. mjesto u kategoriji Primjena alogoritama za 3. razred.

Natjecali su se još i Paula Jagodić i Nikola Škeva iz 3. g te Jurica Runtas iz 4. g, a mentori su bili Vladimira Majdandžić, dipl. ing i Zlatko Damijanić, mag. inf. et math.

2. 3. 2021. - ŠKOLA BUDUĆNOSTI

Škola budućnosti naziv je zajedničkog projekta STEMI-ja i Infobipa kao generalnog partnera tvrtke A1 Hrvatska. Glavni cilj projekta je otvoriti hrvatskim učenicima prozor u tehnološku budućnost približavanjem svijeta umjetne inteligencije kroz praktičan rad, a ključno je smanjivanje jaza između IT sektora i obrazovanja te postavljanje Hrvatske među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih i njihovo poticanje na inovativnost i poduzetništvo.

Za ovaj je projekt prijavilo se 250, a odabrano je 40 hrvatskih škola koje će postati škole budućnosti i besplatno implementirati najmoderniji STEAM program umjetne inteligencije. Među njima je i Srednja strukovna škola iz Samobora, na što smo vrlo ponosni.

Više na skolabuducnosti.stemi.education

24. 2. 2021. - UČENIČKI LITERARNI NATJEČAJ

Dragi učenici,

vaše knjižničarke osmislile su natječaj namijenjen učenicima svih triju srednjih škola. Za ovaj natječaj ne morate biti skloni pisanju ni posebno talentirani. Bitna su vaša sjećanja i dojmovi o nekoj knjizi koja je na vas ostavila trag. U nekoliko rečenica, a može i do stranice – dvije, opišite svoju omiljenu ili najznačajniju knjigu (to može biti najdraža knjiga ili strip iz djetinjstva, najdraža lektira, knjiga koja je po bilo čemu jako utjecala na vas…). Napišite o kojem se djelu radi, što vam se dopalo i zašto vam je značajno.

Radove pošaljite elektroničkom poštom na moj e-mail: irena.sepl@skole.hr

Najbolje tekstove objavit ćemo na knjižničnoj stranici, a glavna nagrada će biti plaćena godišnja članarina u Gradskoj knjižnici Samobor. Natječaj traje od 1. do 20. ožujka 2021. kad obilježavamo Svjetski dan pripovijedanja, a samo dan kasnije, 21. 3. obilježavamo Dan darovitih učenika, koje ćemo sigurno otkriti među vama. Sretno!

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

21. 2. 2021. - MEĐUNARODNI DAN METERINSKOG JEZIKA

Međunarodni dan materinskoga jezika (UNESCO) obilježava se 21. veljače. Povodom toga dana i naša škola uključila se u projekt dviju sestrinskih knjižnica Knjižnice i čitaonice "Viktor Car Emin" Opatija i Gradske knjižnice Samobor, kako bismo svi zajedno podsjetili, pogotovo naše učenike, na raznolikost hrvatskih narječja, ali i promovirali povezivanje i suradnju barem na ovaj, virtualni način. Stoga, učimo standardni hrvatski jezik, ali nemojmo zaboraviti ni naša narječja i lokalne zavičajne govore!

https://www.facebook.com/GradskaknjiznicaOpatija/

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

18. 2. 2021. - PRIJEVOZ UČENIKA ZA VELJAČU 2021.

Osnivač srednjih škola u županiji, Zagrebačka županija, uputila je molbu prijevoznicima da se prema Odluci Vlade Republike Hrvatske i Uputama MZO-a, učenicima srednjih škola karte prodaju isključivo uzimajući u obzir najpovoljniji iznos, odnosno da se prodaju pojedinačne karte za preostale dane pohađanja nastave u mjesecu veljači.

Iz Županije obavještavaju učenike/roditelje da kupuju pojedinačne karte, uzimajući u obzir najpovoljniji iznos za preostale dane mjeseca veljače, pod pretpostavkom, da su sa svih područja koje pokriva Samoborček – Autoturist, pojedinačne karte povoljnije od iznosa mjesečnog pokaza.


Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

17. 2. 2021. - POVRATAK SVIH U ŠKOLSKE KLUPE OD 22. 2. 2021.

O B A V I J E S T

Odlukom Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija, od 22. veljače 2021. provodit će se po modelu A, odnosno svi učenici Srednje strukovne škole imat će nastavu uživo, u školi. Odlukom od 17. veljače 2021. stavlja se izvan snage Odluka o organizaciji nastave od 12. veljače 2021.

U ponedjeljak 22. 2. 2021. nastava počinje plavim turnusom s početkom u 8.00 sati, po redovnom rasporedu. Svim učenicima koji su od 30. studenog 2021. imali nastavu na daljinu, želim srdačnu dobrodošlicu


Odluka Župana je u privitku.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

17. 2. 2021. - SFerin literarni i likovni natječaj

Dragi učenici i nastavnici,

Društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba Sfera poslalo nam je dopis o natječaju koji će neke od vas, poklonike SF-a, sigurno zainteresirati.

Naime, radi se o „SFerinom literarnom, likovnom i filmskom natječaju za djecu i mlade“ koji društvo organizira već više od dvadeset godina. Na SFerin literarni i likovni natječaj za djecu i mlade svake godine stigne preko 1500 radova iz cijele Hrvatske i bilo bi odlično da ove godine i naša škola sudjeluje u natječaju. „Nagradni fond“ osiguravaju Zagrebačka naklada, Egmont, Carta Magica i drugi sponzori.

Detalje o samom društvu, kao i o natječaju, možete pronaći na poveznici.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

Foto natječaj u dječjoj knjižnici "M2"

15. 2. 2021. - Foto natječaj u dječjoj knjižnici "M2"

Dragi učenici,

Knjižnice grada Zagreba (Dječja knjižnica) je u Godini čitanja 2021. pokrenula fotografski natječaj kojim želi potaknuti djecu i mlade na razmišljanje o knjigama i čitanju na pozitivan i neposredan način. Tema je Moja kućna biblioteka/Moj kutak za čitanje. Na natječaj se mogu javiti svi fotografi amateri do 18 godina s najviše tri rada.

Fotografije se šalju u digitalnom obliku na e-mail djecja.knjiznica.m2@kgz.hr s naznakom „ZA FOTO NATJEČAJ“, a uz radove obavezno je ispuniti i poslati na e-mail i PRIJAVNICU.

Fotografski natječaj počinje 14. veljače i traje do 14. travnja 2021. godine.

Pobjednički radovi bit će proglašeni 23. travnja 2021., a bit će prikazani na izložbi u Dječjoj knjižnici „M2“. Nagrada je književni poklon paket iznenađenja!

Ako imate dodatnih pitanja, slobodno nazovite Dječju knjižnicu „M2“ - Knjižnice grada Zagreba, Medveščak 71 na telefonski broj 01/4666-863.

Knjižničarka: Irena Šepl, prof. i dipl. bibl.

12. 2. 2021. - Samo završni razredi i dalje na nastavi u školi do 28. veljače 2021.

O B A V I J E S T

Odlukom o organizaciji nastave, kojima je osnivač Zagrebačka županija, od 12. veljače 2021. nastavu u školi pohađati će i nadalje svi završni razredi (3.a, 3.b, 3.c, 3.e, 4.f i 4.g). Ostali učenici i dalje imaju nastavu na daljinu (model C) do 28. veljače 2021.

Svi učenici po JMO modelu (1.a, 1.b, 1.e, 2.a, 2.b, 2.e), kao i završni razredi po JMO modelu, i dalje su obavezni pohađati praktičnu nastavu u vanjskom procesu (kod poslodavca).

Odluka Župana je u privitku.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.


28. 1. 2021. - Povratak u školske klupe za sve završne razrede

O B A V I J E S T

Odlukom o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama, kojima je osnivač Zagrebačka županija, u ponedjeljak, 1. veljače 2021. u školske klupe vraćaju se svi učenici završnih razreda (3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e, 4.f i 4.g), prema važećem rasporedu.

Ostali razredi i dalje imaju "on line" nastavu, barem do 14. veljače 2021.

Odluka Župana je u privitku.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.


15. 1. 2021. - Organizacija nastave na početku 2. polugodišta

O B A V I J E S T

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije donio je ODLUKU o organizaciji nastave u školama u kojima je osnivač Zagrebačka županija.

U ponedjeljak, 18. siječnja 2021. učenici 4. f (tehničari za mehatroniku) i 4.g (tehničari za računalstvo), vraćaju se u školske klupe prema važećem rasporedu u crvenom turnusu.

Svi ostali razredi Srednje strukovne škole iz Samobora, imat će i nadalje, do 31. siječnja 2021. godine nastavu na daljinu (model C), prema važećem rasporedu u crvenom turnusu.

Učenici koji obavljaju praktičnu nastavu kod poslodavca/obrtnika (1.a, 1.b, 1.e, 2.a, 2.b, 2.c, 2.e, 3.a, 3.b, 3.c, 3.d, 3.e), dužni su istu pohađati prema rasporedu, pridržavajući se svih mjera propisanih od HZJZ. Iznimno, učenici koji je ne mogu pohađati zbog nepovoljne epidemiološke situacije kod poslodavca/obrtnika, moraju se javiti nastavnicima praktične nastave.

Učenici 3.c (vozači motornih vozila) imati će predmet Upravljanje motornim vozilom, prema rasporedu koji će u virtualnoj učionici objaviti nastavnik Antun Šoić.

U očekivanju što bržeg povratka u klupe svim učenicama i učenicima Srednje strukovne škole, želim uspješan početak drugog polugodišta.

Odluka je objavljena 14. siječnja 2021. u Glasniku Zagrebačke županije.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.


Predstavnik tvrtke Tokić Luka Badžek predaje donaciju ravnatelju Davoru Škiljanu

Predstavnik tvrtke Tokić Luka Badžek predaje donaciju ravnatelju Davoru Škiljanu

8. 12. 2020. -
TVRTKA TOKIĆ d.o.o. DONIRALA SREDNJU STRUKOVNU ŠKOLU, SAMOBOR

Tvrtka Tokić d.o.o. donirala je Srednjoj strukovnoj školi iz Samobora 15.192 kune, iznos prikupljen u sklopu TKLUBA za TOPkupce programa vjernosti. Donaciju su omogućili Tokićevi kupci, fizičke i pravne osobe, budući da je na svakih njihovih sto kuna obračunatim putem kartice vjernosti, Tokić donirao kunu. Ove godine donacijom će samoborska škola dobiti vrijednu hidrauličnu dizalicu neophodnu za podizanje kvalitete nastave. Riječ je o samo jednoj u nizu donacija ove tvrtke prema samoborskoj školi.

Donacija će biti iskorištena za kupnju hidraulične dizalice. U tijeku su radovi za prenamjenu garaže u sklopu škole u školsku radionicu, a tu će biti postavljena dizalica koja će koristiti učenicima i nastavnicima u predmetu, održavanje motornih vozila u zanimanju automehaničar.

Dizalica će koristiti i inovatorskoj skupini u školi, koja će raditi na električnom automobilu. Prilikom promocije monografije škole prije godinu dana, bivši učenik i inovator Mate Rimac najavio je uključenje u rad na električnom automobilu.

Dodatno, iz Tokića poručuju i kako će, povodom 30 godina rada, usmjeriti čak 30 pojedinačnih donacija, ukupnog fonda od 300.000 kuna, prema humanitarnim i sportskim udrugama te klubovima i strukovnim školama, ali i omogućiti 30 stipendija redovnim učenicima i studentima na području Hrvatske.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

29. 11. 2020. - Odluka o provođenju nastave na daljinu

O B A V I J E S T

Srednja strukovna škola, Samobor, kao i sve ostale srednje škole u Zagrebačkoj županiji od 30. 11. 2020. prelazi na model C, odnosno na nastavnu na daljinu. Odluku je donijela Zagrebačka županija a vrijedit će do 24. 12. 2020.

Svi učenici obavezni su uključiti se na nastavu na daljinu, prema važećem rasporedu na platformi Google Classroom.

Nastava na daljinu odnosi se samo za nastavu u školi. Svi učenici koji po rasporedu imaju praktičnu nastavu kod poslodavca, odlaze na praksu te u obrtničkim i inim radionicama nastavljaju s nastavnim procesom u skladu s epidemiološkim mjerama propisanim od HZJZ-a.

Sve novosti vezane za novonastalu situaciju pratite putem školske mrežne stranice, elektronske pošte te razrednih i predmetnih stranica u GC-u.

U nadi da se što skorije vidimo u školskim klupama pozdrav svim učenicama i učenicima Srednje strukovne škole iz Samobora.

Odluka Župana je u privitku.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.

27. 10. 2020. - Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Otvoreni javni poziv za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ za 2020. godinu. Prijave se zaprimaju od 27. 10. 2020. godine. Javni poziv otvoren je do 30. 11. 2020. godine.

Ravnatelj: Davor Škiljan, prof.